Europe's Leading 3D-Printing Store in High Quality FormFutura 3D Printing Filaments & Pellets . All for Professionals, Artists & Hobbyists

ABSpro™ - Flame Retardant Black

New product

ABSpro – Flame Retardant is een professioneel, halogeenvrij, zelfdovend filament dat is ontworpen om te voldoen aan de UL 94 V-0 ontvlambaarheidsstandaard. Dit betekent dat de verticale brandrichting van het filament of het 3D-geprinte object binnen 10 seconden dooft.

Meer details

€ 36,50 incl. BTW

 • 1.75mm
 • 2.85mm
 • 500 gram
 • 50 gram (Sample Coil)

Meer informatie

Het ABSpro-Flame Retardant compound bevat een relatief hoog percentage Polycarbonaat, ABS en halogeenvrije vlamvertragers. Ondanks het hoge percentage polycarbonaat in het ABSpro Flame Retardant compound, kan het filament dankzij de vlam vertragendemodificatie op relatief lage temperaturen geprint kan worden.

 

Unieke eigenschappen

 •         Zelfdovende vlam vertragende eigenschappen

o   Ontwikkeld om te voldoen aan de UL 94 V-0-normen

 •         Uitstekende dimensionale stabiliteit
 •         Uitstekende laaghechting
 •         Halogeenvrij
 •         Hoge glansgraad

 

 

Algemene 3D print richtlijnen*

 

Nozzle size: ≥ 0.15mm

Layer height: ≥ 0.1mm

Flow rate: ± 100%

Print temp: ± 240 - 260° C*

Print speed: Medium

Retraction: Yes - 5mm

Heat bed: ± 100 - 120° C*

Fan speed: 0-25%

Experience level:Expert

 

*)De hierboven genoemde instellingen zijn bedoeld als richtlijn om uw optimale printinstellingen te vinden. De radius in de instellingen zouden voor het merendeel van de printers moeten werken, maar voel u vrij om te experimenteren buiten deze radius als u denkt dat dit voor uw printer beter werkt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten printers, hot-ends en printer offsets, waardoor  het nagenoeg onmogelijk is om een one-size-fits-all instelling te geven. Bovenstaande instellingen dienen daarom enkel als handvat.

*) Vanwege het relatief hoge percentage toegevoegde Polycarbonaat heeft ABSpro Flame Retardant de sterke neiging om te warpen. Het is daarom aanbevolen om ABSpro te gebruiken op 3D printers met een verwarmde binnenkamer waarbij de omgevingstemperatuur gereguleerd kan worden. Daarnaast is het voor grote(re) prints raadzaam het heat bed met een DimaFix spray in te sprayen voor een optimale hechting van de eerste laag.

 

 

Lengte van het filament

 

ρ: 1.18 g/cc

50 gr bundel

0.5 Kg spoel

 

 

 

Ø 1.75mm

± 17.6m

± 176m

 

 

 

Ø 2.85mm

± 6.6m

± 66m

 

 

 

 

 


 

Exportinformatie

 

HS Code: 39169090

Omschrijving:Monofilament

Land van herkomst: Nederland

 

Compliance *

Dit filament voldoet aan onderstaande richtlijnen en voorschriften

 •         RoHS directive 2011/65/EC
 •         REACH directive 1907/2006/EC

 

*) Deze verklaring van overeenstemming met de richtlijnen en voorschriften is opgesteld op basis van  onze huidige kennis en kan worden gewijzigd als er nieuwe inzichten beschikbaar zijn en is alleen van toepassing op de hierboven beschreven producten.

Algemene printrichtlijnen *

Accessoires

Downloaden