Europe's Leading 3D-Printing Store in High Quality FormFutura 3D Printing Filaments & Pellets . All for Professionals, Artists & Hobbyists

MetalFil™ - Classic Copper

New product

MetalFil -Classic Copper is een met koperpoeder gevuld PLA filament met een zeer hoog soortelijk gewicht omdat het filament gravimetrisch met ongeveer 80% koper gevuld is. Door deze ongelofelijk hoge vulling met koperpoeder kan iedere gebruiker van een FDM 3D printer nu koperen objecten printen die niet van echte gegoten koperen objecten te onderscheiden zijn.

Meer details

€ 43,95 incl. BTW

  • 1.75mm
  • 2.85mm
  • 750 gram
  • 1500 gram
  • 50 gram (Sample Coil)

Meer informatie

MetalFil - Classic Copper is gemakkelijk te printen en kan geprint worden op full metal, PEEK en PFTE hotends en kan perfect geprint worden met ≥ 0,4 mm nozzles met retraction settings voor zowel direct drive als Bowden style extruders, hetgeen een uitzonderlijke eigenschap is voor filamenten met zo een hoge metaalvulling. Objecten die geprint zijn met MetalFil -Classic Copper zijn extreem makkelijk na te bewerken en te polijsten en zelfs na te bewerken met prachtige patina-effecten.

 

Unieke eigenschappen

  •         80% vulling met koperpoeder.

o   Ziet eruit als echt koper en voelt als echt koper met typerend ‘koude’ metaalgevoel

o   Ongeveer 300% zwaarder dan PLA (dichtheid van 3.4 g/cc)

  •         Gemakkelijk na te bewerken van 3D geprinte objecten

o   MetalFil kan worden geborsteld, geschuurd, gepolijst, gewaxt, gecoat en met een patina na behandeld worden

  •         Zeer gemakkelijk te printen

o   Printen zonder “warping” en geen vervorming na afkoeling

o   Verbeterde vloei van het filament en perfecte laaghechting

o   Goede eerste laag hechting op meerdere (on)verwarmde printoppervlakken

 

Algemene 3D print richtlijnen

 

Nozzle size: ≥ 0.4mm

Layer height: ≥ 0.1mm

Flow rate: ± 104%

Print temp: ± 190 - 220° C *

Print speed: Medium

Retraction: Yes ± 5mm

Heat bed: ± 0 - 60° C

Fan speed: 50-100%

Experience level: Beginner

 

*)De hierboven genoemde instellingen zijn bedoeld als richtlijn om uw optimale printinstellingen te vinden. De radius in de instellingen zouden voor het merendeel van de printers moeten werken, maar voel u vrij om te experimenteren buiten deze radius als u denkt dat dit voor uw printer beter werkt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten printers, hot-ends en printer offsets, waardoor  het nagenoeg onmogelijk is om een one-size-fits-all instelling te geven. Bovenstaande instellingen dienen daarom enkel als handvat.

*) Als het materiaal klontert aan de nozzle dan is de printtemperatuur te hoog.

 

Nabewerking van MetalFil -Classic Copper

 

Borstelen en/of schuren

Objecten geprint met MetalFil -Classic Copper kunnen heel gemakkelijk geborsteld worden met een messingborstel of geschuurd worden met schuurpapier met een fijne korrel. MetalFil -Classic Copper is gevuld met een zeer hoge concentratie van koperpoeder en door het geprinte object te borstelen en/of schuren wordt het koperpoeder opgeborsteld.

 

Ingebouwde ‘white polish’ feature

Na het borstelen en/of schuren laat MetalFil -Classic Copper komt er een dunne witte laag polish op het object tevoorschijn. Door deze zeer dunne witte laag polish kan het 3D geprinte object zeer gemakkelijk en mooi opgepoetst worden om zo het koperen uiterlijk mooi naar voren te laten komen.

 

Professioneel polijsten met een rotarytumber (draai/polijsttrommel)

Door het met MetalFil -Classic Copper 3D geprint object na te bewerken met een rotary tumbler zal het FDM 3D geprinte object niet meer te onderscheiden zijn van een gegoten koperen object.

Nabewerken met een patina effect

Het is mogelijk om in slechts 1 dag verschillende patina effecten te creëren op objecten geprint met MetalFil -Classic Copper. Met een ammoniak- en sodabehandeling kunt u bijvoorbeeld een mooi oud blauwgroenverweerd effect op uw koperen objecten creëren.

 

Waxen en coaten

Naast alle hierboven beschreven methoden is het ook mogelijk om uw geprinte object te bewerken met een wax of coating. Dit zorgt voor een ongelofelijk glanseffect. Waxen kan gedaan worden met producten als bijenwas en voor coating kan gedacht worden aan producten als XTC-3D.

 

Slijtage van de nozzle

MetalFil filamenten bevatten een hoge concentratie van extreem harde metaalpoeders, welke een schurende werking hebben en leiden tot uitslijting van de nozzle. De metaalpoeders zullen tot een significant versnelde uitslijting van standaard messing nozzles leiden.  Wij raden dan ook aan om nozzles van roestvrijstaal of ander (ver)harde legeringen te gebruiken.

 

Lengte van het filament

 

ρ: 3.4 g/cc

50 gr bundel

0.75 Kg spoel

1.5 Kg spoel

 

 

Ø 1.75mm

± 6.1m

± 92m

± 183m

 

 

Ø 2.85mm

± 2.3m

± 35m

± 69m

 

 

 

Reinigen van de nozzle

Bij het printen met gevulde filamenten is het aan te raden om uw nozzle onmiddellijk na het printen schoon te maken door middel van 15-20cm PLA filament door uw nozzle te voeren. Dit zorgt ervoor dat eventuele restanten van vulstoffen uit uw nozzle verwijderd worden. Het is zelfs nog beter om gebruik te maken van glow-in-the-dark PLA, aangezien het zeer waarschijnlijk is dat de extreem harde fosfordeeltjes alle mogelijk aanwezige restanten uit uw nozzle zullen schrapen.

 

Exportinformatie

 

HS Code: 39169090

Omschrijving:Monofilament

Land van herkomst: Nederland

 

Compliance *

Dit filament voldoet aan onderstaande richtlijnen en voorschriften

  •         RoHS directive 2011/65/EC
  •         REACH directive 1907/2006/EC

 

*) Deze verklaring van overeenstemming met de richtlijnen en voorschriften is opgesteld op basis van  onze huidige kennis en kan worden gewijzigd als er nieuwe inzichten beschikbaar zijn en is alleen van toepassing op de hierboven beschreven producten.

Algemene printrichtlijnen *

Voedsel Contact

Colour: Classic Copper
Filament Net Weight: ± 0.75 Kg
EAN: 8718924477069
SKU: 175METFIL-COP-0750
Material: MetalFil™
Transparency: Opaque
Diameter: 1.75 mm
Diameter Tolerance: ± 0.05 mm
Print Temperature Guideline: °C
Heatbed Temperature:
Melting Temperature:
Glass Transition Temperature:
Ovalidity Tolerance (max):
Density (21.5°C):
Print Speed Guideline:
Impact Strength:
Tensile Modulus:
Yield Strength:

Accessoires

2 andere artikelen in deze categorie:

Downloaden

TDS MetalFil™ Classic Copper

Technical Data Sheet MetalFil™ Classic Copper

Downloaden (81.27k)

MSDS MetalFil™ Classic Copper

Material Safety Data Sheet MetalFil™ Classic Copper

Downloaden (220.43k)