Europe's Leading 3D-Printing Store in High Quality FormFutura 3D Printing Filaments & Pellets . All for Professionals, Artists & Hobbyists

Python Flex - Clear

New product

Python Flex is een hoogwaardig flexibel thermoplastisch polyurethaan (TPU) filament, dat ontworpen is om geprint te kunnen worden op hoge printsnelheden op zowel direct drive als Bowden style extruders.

Python Flex is een extreem makkelijk te 3D printen flexibel filament en kan direct op een schoon en onverwarmd glazen printbed geprint worden.

€ 34,95 incl. BTW

 • 1.75mm
 • 2.85mm
 • 500 gram
 • 50 gram (Sample Coil)

Product Details

Python Flex heeft een shorehardness van 98A en heeft unieke elastische eigenschappen die het mogelijk maken dat het filament 450% uitgerekt kan worden voordat het breekt. Python Flex is extreem transparant in zijn natuurlijke vorm en heeft een zeer goede resistentie tegen olie, vetten, micro-organismen en slijtage.

 

Unieke eigenschappen

 •         Unieke combinatie van kracht, flexibiliteit en elasticiteit
 •         Ontworpen om te printen op hoge snelheden

o   Flexibel filament dat geprint kan worden op snelheden van >80mm/s

 •         Hittebestendig tot wel 138°C
 •         Waterdicht printen is mogelijk met slechts single wall prints
 •         Uitstekende resistentie tegen olie, vetten, micro-organismen en slijtage
 •         Zeer gemakkelijk te printen

o   Printen zonder “warping” en geen vervorming na afkoeling

o   Verbeterde vloei van het filament en perfecte laaghechting

o   Goede eerste laag hechting op meerdere (on)verwarmde printoppervlakken

 

Algemene 3D print richtlijnen*

 

Nozzle size: ≥ 0.3mm

Layer height: ≥ 0.1mm

Flow rate: ± 110 - 130%*

Print temp:± 220 - 250° C*

Print speed: Medium-Fast

Retraction: Yes ± 5mm

Heat bed: ± 0 - 60° C

Fan speed: 50-100%

Experience level:Intermediate

 

*)De hierboven genoemde instellingen zijn bedoeld als richtlijn om uw optimale printinstellingen te vinden. De radius in de instellingen zouden voor het merendeel van de printers moeten werken, maar voel u vrij om te experimenteren buiten deze radius als u denkt dat dit voor uw printer beter werkt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten printers, hot-ends en printer offsets, waardoor  het nagenoeg onmogelijk is om een one-size-fits-all instelling te geven. Bovenstaande instellingen dienen daarom enkel als handvat.

*) De ideale printtemperatuur is afhankelijk van de printsnelheid en de wanddikte (bijv. ± 220 - 230° C voor enkelwandige prints zonder infill bij snelheden van 50mm/s en ± 245 - 255° C voor objecten met hoge infill en printsnelheden van 100mm/s).

*) De flow rate is afhankelijk van de configuratie van hethotend en de feeder, maar een hogere flow rate is gewenst bij hogere printsnelheden (bijv. ± 110% voor 50mm/s tot 130% voor 100mm/s).

 

Lengte van het filament

 

ρ: 1.16 g/cc

50 gr bundel

0.5 Kg spoel

 

 

 

Ø 1.75mm

± 17.9m

± 179m

 

 

 

Ø 2.85mm

± 6.8m

± 68m

 

 

 

 

Hygroscopiciteit

Python Flex is een zeer hygroscopisch materiaal dat watermoleculen uit de omgeving aantrekt en vasthoudt. Als Python Flexte lang uit de verpakkingis en te lang blootgesteld wordt aan luchtvochtigheid dan zal dit een negatieve invloed op het printgedrag en de kwaliteit van het filament hebben. Het is daarom ten zeerste aan te raden om de spoel direct na het printen van de printer te verwijderen en op te bergen in een vacuümzak of luchtdichte container zonder silica.

Wanneer het filament te veel (lucht)vochtigheid heeft geabsorbeerd wordt het aanbevolen het Python Flex filament te drogen in een oven of filamentdroger bij een temperatuur van 65° C. De droogtijd is afhankelijk van hoe lang het filament aan de (lucht)vochtigheid is blootgesteld.

Python Flex is vacuüm verpakt met een gegarandeerd vochtgehalte van minder dan 0,2% om zodoende ideale  printomstandigheden en printresultaten te garanderen direct na het openen van de spoel.

 

Exportinformatie

 

HS Code: 39169090

Omschrijving:Monofilament

Land van herkomst: Nederland

 

Compliance *

Dit filament voldoet aan onderstaande richtlijnen en voorschriften

 •         RoHS directive 2011/65/EC
 •         REACH directive 1907/2006/EC

 

*) Deze verklaring van overeenstemming met de richtlijnen en voorschriften is opgesteld op basis van  onze huidige kennis en kan worden gewijzigd als er nieuwe inzichten beschikbaar zijn en is alleen van toepassing op de hierboven beschreven producten.

Algemene printrichtlijnen *

2 andere artikelen in deze categorie: