Europe's Leading 3D-Printing Store in High Quality FormFutura 3D Printing Filaments & Pellets . All for Professionals, Artists & Hobbyists

Volcano PLA - Black

New product

Volcano PLA is een industrial-grade PLA filament welke is ontworpen voor 3D printtoepassingen waarbij hoge printsnelheden vereist zijn met een verbeterde hittebestendigheid en mechanische eigenschappen vergelijkbaar met ABS. 

€ 35,50 incl. BTW

 • 1.75mm
 • 2.85mm
 • 750 gram
 • 2300 gram
 • 4500 gram
 • 8000 gram
 • 50 gram (Sample Coil)

Product Details

Na annealing heeft Volcano PLA dezelfde mechanische en thermische eigenschappen als de meeste ABS filamenten, maar met het grote verschil dat het filament het printgemak en biologische afbreekbaarheid van PLA heeft. Volcano PLA combineert een hoge hittebestendigheid met hoge printsnelheden en een hoge slagvastheid in één industrieel PLA filament.

 

Unieke eigenschappen

 •         Hoge hittebestendigheid van >95° C na annealing
 •         Minder dan 0.3% krimp na annealing

o   Grofweg 8 keer minder krimp in vergelijking met soortgelijke materialen beschikbaar op de markt

o   Heeft een uitstekende dimensionale stabiliteit zowel voor als na het annealingproces.

 •         Ontworpen voor printsnelheden van >120mm/s

o   Zeer kristallijn direct na extrusie, wat resulteert in een verhoogde stijfheid en temperatuurresistentie

 •         Superieure mechanische eigenschappen vergelijkbaar met ABS
 •         Perfecte laaghechting
 •         Biologisch afbreekbaar
 •         Matte look en afwerking

 

Algemene 3D print richtlijnen*

 

Nozzle size: ≥ 0.15mm

Layer height: ≥ 0.1mm

Flow rate: ± 95 - 110%*

Print temp:± 220 - 255° C

Print speed:High

Retraction: Yes ± 5mm

Heat bed: ± 0 - 60° C

Fan speed: 50-100%

Experience level: Beginner

 

*)De hierboven genoemde instellingen zijn bedoeld als richtlijn om uw optimale printinstellingen te vinden. De radius in de instellingen zouden voor het merendeel van de printers moeten werken, maar voel u vrij om te experimenteren buiten deze radius als u denkt dat dit voor uw printer beter werkt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten printers, hot-ends en printer offsets, waardoor  het nagenoeg onmogelijk is om een one-size-fits-all instelling te geven. Bovenstaande instellingen dienen daarom enkel als handvat.

*)De flow rate is afhankelijk van de printsnelheid en het type hotend dat gebruikt wordt. Voor full metal hotends wordt een lagere flow rate aangeraden en voor hoge printsnelheden wordt een hogere flow rate aangeraden.

 

Annealing van Volcano PLA

Annealing is een secundair proces waarin een plastic object voor een kortstondige periode wordt verwarmd tot de helft van de smelttemperatuur om vervolgens het plastic objectweer geleidelijk af te laten koelen tot kamertemperatuur.Wanneer het plastic objectop deze manier opnieuw wordt opgewarmd (annealed), ontspant het materiaal en wordt de stress uit het materiaal gehaald. Dit resulteert in een verbeterde dimensionale stabiliteit, reductie/verwijdering van dimensionale vervorming en gebreken en verbeterde fysische en thermische eigenschappen van het plasticobject.

 

Stap 1

Verwarm een convectieoven voor tot 110° C (de helft van de smelttemperatuur van Volcano PLA).Het wordt ten zeerste aangeraden om een externe thermometer te gebruiken om de exacte temperatuur in de convectieoven te meten.

 

Het voorverwarmen van de oven op 110° C is zeer belangrijk, omdat het Volcano PLA geprinte object dan in zo’n kort tijdbestek zal kristalliseren dat er nagenoeg geen tijd is voor het materiaal om te krimpen. Dit resulteert in een verwaarloosbaar krimppercentage van < 0.3% en daardoor is Volcano PLA onovertroffen als het gaat om het beperken van krimp na annealing.

 

Stap 2

Zodra de heteluchtoven is verwarmd tot 110° C dient het met Volcano PLA geprinte object vlug in de oven gezet te worden. Het is belangrijk dat dit proces zo snel mogelijk verloopt, zodat er zo min mogelijk warmteverlies optreedt. Verwijder eventueel gebruikt support materiaal nog niet van de print wanneer u de print in de oven zet.

 

Het wordt aangeraden om het met Volcano PLA geprinte object op een vel aluminiumfolie, of iets vergelijkbaars, te zetten voor een stabiele/gelijkmatige warmteoverdracht.

 

               Kleine objecten - 20 minuten timer

Voor kleine(re) objecten met een dunne wanddikte en medium infill duurt annealing ± 20 minuten.

 

               Grote objecten - 60 minuten timer

Voor grote(re) objecten met een dikke wanddikte en medium/hoge infill duurt annealing ± 60 minuten.

 

Stap 3

Wanneer het object lang genoeg in de verwarmde oven heeft gezeten voor het annealingproces, rekening houdend met bovenstaande tijdschema’s, kan de oven uitgezet worden. Laat de oven vervolgens geleidelijk afkoelen tot kamertemperatuur zonder de oven te openen.

 

Stap 4

Wanneer de oven volledig is afgekoeld kan het object uit de oven gehaald worden en kunnen eventuele supports (indien gebruikt) verwijderd worden. Het met Volcano PLA geprinte object is nu klaar met het annealingproces en heeft alle thermische en mechanische eigenschappen als weergegeven in het Technical Data Sheet (TDS).

 

 

Lengte van het filament

 

ρ: 1.27g/cc

50 gr bundel

0.75 Kg spoel

2.3 Kg spoel

4.5 Kg spoel

8 Kg spoel

Ø 1.75mm

± 16.4m

± 246m

± 753m

± 1473m

± 2619m

Ø 2.85mm

± 6.2m

± 93m

± 284m

± 555m

± 987m

 

 

Exportinformatie

 

HS Code: 39169090

Omschrijving:Monofilament

Land van herkomst: Nederland

 

 

Compliance *

Dit filament voldoet aan onderstaande richtlijnen en voorschriften

 •         RoHS directive 2011/65/EC
 •         REACH directive 1907/2006/EC

 

*) Deze verklaring van overeenstemming met de richtlijnen en voorschriften is opgesteld op basis van  onze huidige kennis en kan worden gewijzigd als er nieuwe inzichten beschikbaar zijn en is alleen van toepassing op de hierboven beschreven producten.

Algemene printrichtlijnen *

Accessoires

1 ander artikel in deze categorie:

Klanten die dit artikel kochten, bestelden ook:

Downloaden